وقتي كودكان و نوجوانان وارد دنياي اينترنت مي شوند ، مي توان گفت كه آنها تا حد زيادي خارج از دنياي واقعي هستند. به گزارش مجله زنده خبري ، روزنامه “جوان” در ادامه مي نويسد: عدم انجام تعهدات كودك و “رد” درخواست هاي والدين در حال تبديل شدن به عادتي است كه به راحتي نمي …
دوستان مجازي، عزيزتر از والدين واقعي! https://livemag.ir/2021/02/دوستان-مجازي،-عزيزتر-از-والدين-واقعي/ https://livemag.ir/2021/02/دوستان-مجازي،-عزيزتر-از-والدين-واقعي/#respond مجله زنده خبري Wed, 24 Feb 2021 03:40:18 0000 عمومي https://livemag.ir/2021/02/دوستان-مجازي،-عزيزتر-از-والدين-واقعي/ وقتي كودكان و نوجوانان وارد دنياي اينترنت مي شوند ، مي توان گفت كه آنها تا حد زيادي خارج از دنياي واقعي هستند. به گزارش مجله زنده خبري ، روزنامه “جوان” در ادامه مي نويسد: عدم انجام تعهدات كودك و “رد” درخواست هاي والدين در حال تبديل شدن به عادتي است كه به راحتي نمي …
وقتي كودكان و نوجوانان وارد دنياي اينترنت مي شوند ، مي توان گفت كه آنها تا حد زيادي خارج از دنياي واقعي هستند.
به گزارش مجله زنده خبري ، روزنامه “جوان” در ادامه مي نويسد: عدم انجام تعهدات كودك و “رد” درخواست هاي والدين در حال تبديل شدن به عادتي است كه به راحتي نمي توان از آن جلوگيري كرد. دنياي مجازي و مردم آن چنان براي كودكان جذاب هستند كه گاهي اوقات به عزيزانشان نزديكتر هستند.
كودكان قرباني فضاي مجازي
با ظهور اينترنت و فضاي مجازي ، بازي هاي سنتي و گروهي براي كودكان و نوجوانان به سرعت جاي خود را به بازي هاي ديجيتالي و اينترنتي مي دهند. جذابيت اين فضا به حدي است كه كودكان و نوجوانان تمايلي به گذراندن وقت شخصي با همسالان خود ندارند و در عوض بيشتر وقت خود را در فضاي مجازي فدا مي كنند.
موج سواري ، تفريح و سرگرمي
ظهور اين پديده الكترونيكي ، گرچه سرعت و سهولت زندگي شهروندان را به همراه دارد ، اما در عوض به دليل وابستگي هاي بيش از حد كه پس از استفاده از اين فضا براي مخاطبان ايجاد شد ، باعث شد مردم نه تنها براي نيازهاي اساسي بلكه براي مرور ، لذت بردن ، تفريح و گشت و گذار در شبكه هاي مختلف اجتماعي.
براي فرار از تنهايي به فضاي مجازي پناه ببريد
يكي از مهمترين دلايل اعتياد به اينترنت در كودكان و نوجوانان را مي توان به تنهايي در نظر گرفت. احساسي كه آنها مي خواهند با غوطه ور شدن در اين فضا و شبكه هاي اجتماعي و ارتباط با دوستان مجازي ، آن را ناديده بگيرند. در واقع بايد گفت اينترنت فضاي فرار از مشكلات و مشكلات حل نشده در زندگي واقعي است كه باعث افزايش پرخاشگري و عصبانيت در كودكان و نوجوانان و همچنين افسردگي و اختلالات رواني در آنها مي شود.
لازم به ذكر است كه فرزندان در هر زمينه اي الگوي والدين خود هستند ، وقتي والدين خود بيشتر وقت خود را در فضاي مجازي و شبكه هاي اجتماعي مي گذرانند ، قطعاً كودك از آنها مي آموزد و براي اين فضا تلاش مي كند.
كودكان را با لپ تاپ و تلفن تشويق كنيد
با توجه به اينكه سواد رسانه اي در خانواده هاي ايراني كم است و خانواده ها بيشتر وقت خود را در اين فضا بيهوده مي گذرانند ، اين مشكل تأثيرات مخرب و جبران ناپذيري بر فرزندان و حتي روابط بين اعضاي خانواده دارد. يكي از اشتباهاتي كه والدين در تشويق فرزندان انجام مي دهند اين است كه به آنها لپ تاپ ، تلفن همراه و ارتباطات هديه مي دهند. رها كردن كودكان و نوجوانان در فضاي مجازي گسترده و ناآشنا باعث مي شود كه والدين و دوستان واقعي خود را جايگزين ارتباطات مجازي كنند.
فضاي مجازي به جاي چرخه هاي خانوادگي
امروز فضاي مجازي بيشتر زندگي مردم را به خود مشغول كرده است. در گذشته نه چندان دور ، خانواده ها به بهانه هاي مختلف دور هم جمع شده و وصلت هاي خانوادگي برگزار كرده و به فرزندان خود احساس خانواده ، دوستي خانوادگي ، همدلي و خويشاوندي داده اند. اما امروزه با كاهش دوره هاي خانوادگي و جدا شدن خانواده ها از يكديگر ، استفاده از فضاي مجازي و گذراندن اوقات در آن به امري عادي تبديل شده و اين زنگ خطري براي خانواده ها است تا فرزندان خود را درگير آسيب هاي اجتماعي و رواني كنند.
نياز به آموزش و فرهنگ
با توجه به پيشگيري و مقابله با تهديدات فن آوري هاي ارتباطي جديد و پيشرفته ، بهتر است قبل از ورود اين ابزار در جامعه و در بين مردم فرهنگ و آموزش لازم در اين زمينه فراهم شود تا گرفتار مشكلات شوند و كاستي هاي استفاده از آن. يك فناوري نوظهور نباشيد. شايد خطاي انساني ما در نحوه استفاده از اين ابزارها دليلي باشد كه منافع و كاربرد مفيد و م theirثر آنها را به مشكلات و تهديدهاي جبران ناپذير تبديل مي كنيم.
نياز به اقدامات پيشگيرانه و قانوني
طبق تحقيقات انجام شده ، به طور متوسط ، كودكان ما روزانه چهار تا نه ساعت در فضاي مجازي به گشت و گذار و اتلاف وقت مي پردازند ، در حالي كه حضور جوانان ژاپني در فضاي مجازي تنها 15 تا 45 دقيقه در روز است. اعتياد به فضاي مجازي تهديدي براي رابطه والدين و كودك است و شكاف عاطفي بين آنها ايجاد مي كند. مي توان گفت پايان روابط عاطفي خانواده هاي ايراني عليرغم استفاده بي فايده و حداكثر از اين فضا و كمبود وقت با اعضاي خانواده نامشخص و نامشخص خواهد بود.
لازم به ذكر است كه فضاي مجازي به عنوان جادوگري در عصر جديد يكي از ابزارها و وسايلي است كه نقش اساسي و مهمي در آينده فرزندان و خانواده ها دارد و يادگيري روش صحيح استفاده از آن ضروري است. بنابراين ، براي جلوگيري و كاهش آسيب به اين منطقه ، بايد اقدامات پيشگيرانه اي مانند اطلاع رساني و آموزش افراد لازم به ويژه دانش آموزان و نيز تصويب و قانون مبارزه با جرايم اينترنتي انجام شود.
آسيب ها را بايد جدي گرفت
سرانجام ، برخي از تأثيرات منفي استفاده ناآگاهانه از اينترنت و شبكه هاي مختلف اجتماعي بر روابط اعضاي خانواده را مي توان به شرح زير ذكر كرد:
1- مشكلات اخلاقي و پرخاشگري
2- دوستان بد و رفتار مخاطره آميز
3- انواع تمايلات جنسي
4- از بين رفتن رازداري
5- مكالمه را كم كنيد
6- كاهش صميميت و ارتباطات عاطفي
7- اعتماد را كاهش داده و سو mis تفاهم ها را افزايش دهيد
8- افزايش طلاق و جدايي عاطفي
استفاده بيش از حد از اينترنت و فضاي مجازي در محيط خانواده ، اعتياد به اين فضا ، ارتباط با غريبه ها و فضاي مجازي و كاهش ارتباطات عاطفي باعث كاهش تعداد مكالمات اعضاي خانواده به كمتر از 15 دقيقه در روز شده است. ارتباط هر يك از اعضاي خانواده با افراد غريبه و حتي غريبه منجر به كاهش اعتماد در بين اعضاي خانواده مي شود ، صلح و صميميت از بين مي رود ، افسردگي و پرخاشگري جايگزين آن مي شود و در نهايت بنيان خانواده و مركز گرم آن قرار مي گيرد. اين فضا به شدت آسيب ديده است.
انتهاي پيام