وزير اسبق نفت درباره پرونده بابك زنجاني توضيح داد و گفت: “من فكر مي كنم ارتفاع پرونده بابك زنجاني يك متر است. بيش از 25 دادگاه رسمي در اين زمينه تشكيل شده و اين پرونده در اختيار وزارت اطلاعات بوده است. براي هشت سال گذشته فكر نمي كنم هيچ يك از كارگران نفت در پرونده …
يك توضيح درباره پرونده بابك زنجاني https://livemag.ir/2021/01/يك-توضيح-درباره-پرونده-بابك-زنجاني/ https://livemag.ir/2021/01/يك-توضيح-درباره-پرونده-بابك-زنجاني/#respond مجله زنده خبري Sat, 23 Jan 2021 09:16:28 0000 اقتصادي https://livemag.ir/2021/01/يك-توضيح-درباره-پرونده-بابك-زنجاني/ وزير اسبق نفت درباره پرونده بابك زنجاني توضيح داد و گفت: “من فكر مي كنم ارتفاع پرونده بابك زنجاني يك متر است. بيش از 25 دادگاه رسمي در اين زمينه تشكيل شده و اين پرونده در اختيار وزارت اطلاعات بوده است. براي هشت سال گذشته فكر نمي كنم هيچ يك از كارگران نفت در پرونده …
وزير اسبق نفت درباره پرونده بابك زنجاني توضيح داد و گفت: “من فكر مي كنم ارتفاع پرونده بابك زنجاني يك متر است. بيش از 25 دادگاه رسمي در اين زمينه تشكيل شده و اين پرونده در اختيار وزارت اطلاعات بوده است. براي هشت سال گذشته فكر نمي كنم هيچ يك از كارگران نفت در پرونده بابك زنجاني متهم شده باشند.
به گزارش مجله زنده خبري ، رستم گاسمي در حاشيه بازديد از بيست و پنجمين نمايشگاه بين المللي نفت در پاسخ به سوالي درباره وضعيت بابك زنجاني در جمع خبرنگاران گفت: من بارها نظر خود را در مورد بابك زنجاني ابراز كردم اما باز هم مي گويم ؛ در دوره بدون تحريم ، شركت ملي نفت ايران سالها نفت ايران را به دولت فروخت. با ظهور پديده تحريم ها ، شرايط فروش نفت به كشور عادي نبود و امروز شرايط فروش نفت تحت تحريم طبيعي نيست.
وي با بيان اينكه “ما شرايطي را فراهم نكرده ايم كه بخشهاي خصوصي خصوصي بتوانند در شرايط مختلف نفت در كشور بفروشند” ، اظهار داشت: “بابك زنجاني به عنوان خريدار در زمان تحريم ها به شركت ملي نفت و شركت هاي تحت پوشش تأسيس مراجعه كرد. با اجازه شوراي عالي. براي امنيت ملي نفت خريداري كرد.
گاسمي ، با بيان اينكه قابل اعتمادترين معامله تجاري در جهان LC است ، گفت: “وقتي آقاي زنجاني نفت مي خرد ، او از يك بانك مستقر در خارج از كشور LC را ارائه مي دهد تا زماني كه LC را به شركت ملي نفت بفروشد.” حتي بيش از 60٪ از مديريت اين بانك متعلق به يكي از بزرگترين بانكهاي كشور بود كه اتفاقاً بيش از 70 تا 80 درصد وام هاي وزارت نفت در اين بانك داشت.
وي افزود: آقاي زنجاني قبل از سررسيد كل بانك را خريداري كرد و هم مالك بانك شد و هم مالك LC.
وزير پيشين نفت با بيان اينكه در همان زمان اين بانك نيز مورد تحريم قرار خواهد گرفت و آنچه در ادامه اتفاق مي افتد و در نهايت تمام اقدامات انجام شده اين است كه وزارت نفت خروج وي را ممنوع كرده است ، گفت: سازماندهي كارشناسان اقدامات لازم در زمينه كار قضايي بايد براي شناسايي اموال و همزمان با شناسايي اموال او انجام شود.
وي ادامه داد: در واقع در دولت دهم ما وي را به دادگاه معرفي كرديم و نكته مهم اين است كه كاري كه بايد در زمينه اقدامات قضايي انجام مي گرفت كاملاً طبيعي است اما مهمتر از همه اين است كه بايد بازگشت آن پول “پولي كه وجود دارد و بايد آزمايش شود ، اين پول همراه با اقدامات قانوني به كشور بازگردانده شد.
گاسمي با بيان اينكه معتقد است ارتفاع پرونده بابك زنجاني يك متر است ، گفت: بيش از 25 دادگاه رسمي در اين زمينه تشكيل شده و اين پرونده از هشت سال گذشته در اختيار وزارت اطلاعات اين دولت بوده است. سالها كه هيچ كارگر نفتي در پرونده بابك زنجاني متهم نشده است.
وي با بيان اينكه به هر حال در شرايط تحريم خطرات و مشكلاتي وجود دارد و اكنون وزارت نفت در تلاش است نفت را بفروشد اما در پشت صحنه نيز خطرات وجود دارد و بابك زنجاني يكي از اين خطرات است ، افزود: اما نكته مهم اين است كه در سالهاي 1390 و 1391 ، هنگامي كه تحت تحريم ايالات متحده ، سازمان ملل و اروپا بوديم ، نزديك به 160 ميليارد دلار نفت فروخته شد كه بالاترين فروش نفت در 100 سال گذشته است.
وزير سابق نفت در پاسخ به سوالي درباره فروش نفت گفت: “از آنجا كه مهندس زنگنه در مجلس اعلام كرد كه آقاي گاسمي نه تنها 90٪ بلكه 100٪ نيز در وزارت نفت است ، به حق گفت كه ما در حال بحث و گفتگو در مورد فروش نفت هستيم تا به ما كمك كنيم وزارت نفت و بخش قابل توجهي از نفت را در كشور به فروش مي رساند.
قاسمي در مورد واردات گاز از تركمنستان گفت: ما قبلاً از اين كشور گاز وارد مي كرديم و بدهي هم داشتيم كه بايد پرداخت مي شد. گاز تركمنستان براي ما يك مزيت داشت ، ارزان بودن آن نسبت به صادراتي كه داشتيم و از سوآپ نيز برخوردار بوديم اما به دلايلي متوقف شد. در آن زمان كه ما در صادرات و واردات با مشكلات بانكي روبرو بوديم ، من سفري به تركمنستان داشتم و با رئيس جمهور آن كشور ديدار كردم و توافق كردم كه موافقت كنم به آنها پول كالا بدهم ، كه معامله خوبي بود و موفق شديم تعداد زيادي اتوبوس ، لوله. به جاي درخواست نفت و مواد شيميايي به تركمنستان صادر كنيد.
وي با بيان اينكه اين خلوص دو مزيت دارد ، اول اينكه گاز به كشور وارد شد ، دوم اينكه توانستيم محصولات كشور را بفروشيم و توليدكنندگان را شركت گاز پرداخت كرد ، گفت: تحويل داديم.
وي در مورد مقصد صادرات نفت در شرايط فعلي گفت: “هيچ دليلي براي اعلام نقطه فروش وجود ندارد ، اما به دليل روابط ما با برخي كشورها نفت را به همان كشورها صادر مي كنيم كه رقم خوبي است و اطلاعات در شركت ملي نفت “
وزير سابق نفت در پاسخ به سوالي درباره روند توسعه پارس جنوبي گفت: “بيشترين پيشرفت در صنعت نفت كشور مربوط به سالهاي 1390 و 1391 بوده است كه مورد تأييد آقاي زنگنه نيز است. در سال 1390 ، ما فقط در شركت ملي نفت 20 ميليارد دلار سرمايه گذاري كرديم و در سال 1391 ، 21 ميليارد دلار در آن شركت سرمايه گذاري كرديم كه اين علاوه بر سرمايه گذاري هاي انجام شده در شركت ملي گاز ، شركت ملي پالايش و پخش و شركت ملي نفت. شركت پتروشيمي.
گاسمي گفت كه در توسعه پارس جنوبي ، معمولاً 4 يا 6 فاز به طور همزمان براي توسعه آغاز مي شود. در دولت دهم ما 17 فاز پارس جنوبي را در دستور كار داشتيم كه در تاريخ صنعت نفت كشور بي سابقه است. در همان زمان ، بسياري از مردم ما را به خاطر شروع 17 مرحله با هم و اينكه منابع مالي كجاست و چگونه مي توانيد اين پروژه عالي را انجام دهيد ، مورد انتقاد قرار دادند. وي گفت: منابع وي نيز تأمين شد و امروز مي بينيم كه به غير از فاز 14 ، ساير فانوس هاي دريايي پارس جنوبي تقريباً كامل هستند و فاز 14 در 6 ماه اول 1400 تكميل مي شود.
وي در ادامه گفت: شهامت شروع 17 فاز پارس جنوبي در دولت دهم اقدامي بزرگ است كه در تاريخ صنعت نفت كشور اتفاق افتاده است و اگر آغاز نشده بود ، شاهد اتمام اين موارد نبوديم. فازها. اين مربوط به فاز 14 پارس جنوبي است كه امروز هنوز تكميل نشده است ، 52٪ پيشرفت داشته است و ما فازهايي داشته ايم كه بيش از 60 يا 80٪ پيشرفت فيزيكي داشته اند.
وزير سابق نفت در مورد توسعه پالايشگاه گفت: “قبل از ورود به دولت به عنوان وزير ، بيشتر پروژه هاي پالايشگاه شروع مي شد اما به آرامي ادامه داشت. ما كه تقريباً از سر ضرورت با تحريم ها و به ويژه مشكلات بنزين روبرو بوديم ، همه برنامه هاي توسعه را انجام داديم. پالايشگاه ها در كشور به سرعت انجام مي شود و ما شاهد توسعه كمي و كيفي پالايشگاه در كشور هستيم.
گاسمي در پاسخ به شرايط فعلي و چشم اندازهاي سال آينده ، ميزان فروش نفت در سال آينده چه مقدار خواهد بود ، گفت: اگر تحريم ها برداشته شود به راحتي مي توانيم به 2 ميليون و 500 هزار بشكه در روز برسيم. “اما اگر تحريم ها ادامه يابد ، رقم پيشنهادي دولت در بودجه صادراتي 2.3 ميليون بشكه در روز بايد تنظيم شود.
وي در مورد برنامه هاي احتمالي خود براي انتخابات رياست جمهوري 1400 سال كرد: “صحبت درباره انتخابات خيلي زود است.
وزير پيشين نفت گفت: “ما مي توانيم با اجراي به موقع و كامل خط لوله صادرات به پاكستان ، پروژه خط لوله گاز صلح آميز را اجرا كنيم و به بازار چند ميليارد دلاري در شرق آسيا برسيم.” كه اين قرارداد اجرايي و عملياتي نيست.
گاسمي با بيان اينكه ايران بزرگترين دارنده ذخاير گاز در جهان است و سهم كشور ما از كمتر از 2 درصد تجارت جهاني گاز شايسته ايران نيست ، گفت: گاز ، 1.3 ميليارد متر مكعب توليد كرديم.
وي با بيان اينكه دستيابي به توليد يك ميليارد متر مكعب در روز نيز يك موفقيت بزرگ است ، گفت: بخش مصرف بايد مديريت شود و ما اين مقدار عظيم گاز را توليد مي كنيم و بيشتر آن به بخش داخلي غيرمولد مي رسد. روال درست
وي گفت كه اول ما بايد مديريت مصرف و بهينه سازي مصرف گاز ، به ويژه در بخش خانوارها را انجام دهيم و دوم ، ما بايد بهره وري را در بخش توليد و همچنين در بخشهاي مختلف مصرف در خانه ، تجارت ، نيروگاه ها و صنعت افزايش دهيم. ، وي گفت: گام در زمينه گاز ، پايگاه هاي جديدي را براي صادرات باز مي كند. ما در زمينه صادرات گاز قرارداد داشتيم و اگر آن را محقق مي كرد ، امروز 200 ميليون متر مكعب صادرات در روز داشتيم.
وزير پيشين نفت ادامه داد: ما با پاكستان پيمان مهمي بستيم و در سال 1392 آن را به نقطه صفر مرزي رسانديم. نمايندگان هر 15 كشور همسايه ايران به اين مراسم كلنگ دعوت شدند و يك پروژه مهم صادرات گاز راه اندازي شد براي پاكستان. “مقامات ارشد و مهم اين كشور ديدار كردند.
گاسمي گفت كه با اجراي به موقع و كامل خط لوله صادرات به پاكستان ، مي توانيم پروژه خط لوله گاز صلح آميز را اجرا كنيم و به بازار بازار چند ميليارد دلاري در شرق آسيا برسيم. وي با بيان اينكه توافق عملياتي نبود ، گفت: “ما فرصت خوبي را براي صادرات گاز به پاكستان و سپس به هند از دست داديم.”
وي ادامه داد: در جلسه اي كه شخصاً با وزير نفت هند داشتم و در مورد صادرات گاز به هند بحث كرديم ، اين مقام هندي اعلام كرد كه شما گاز را به پاكستان تأمين مي كنيد و سپس ما زمينه رسيدن گاز ايران به هند را فراهم مي كنيم. “ساخت خط لوله صلح با هدف صادرات 100 ميليون متر مكعب گاز در روز انجام شد.
انتهاي پيام