اين روانشناس با اشاره به بيماري همه گير كوويد 19 و احتمال افزايش عصبانيت و پرخاشگري گفت: شرايط مختلف مي تواند خشم را تحريك كند ، مثلاً با قرار گرفتن در موقعيت هايي مانند سركوب ، تمسخر ديگران و … عصبانيت در حال افزايش است ، اما امروز ، به دليل همه گيري Covid 19 …
چگونه پرخاشگري حاصل از شرايط پاندمي كوويد ۱۹ را كنترل كنيم؟ https://livemag.ir/2021/01/چگونه-پرخاشگري-حاصل-از-شرايط-پاندمي-كو/ https://livemag.ir/2021/01/چگونه-پرخاشگري-حاصل-از-شرايط-پاندمي-كو/#respond مجله زنده خبري Thu, 21 Jan 2021 01:30:37 0000 اجتماعي https://livemag.ir/2021/01/چگونه-پرخاشگري-حاصل-از-شرايط-پاندمي-كو/ اين روانشناس با اشاره به بيماري همه گير كوويد 19 و احتمال افزايش عصبانيت و پرخاشگري گفت: شرايط مختلف مي تواند خشم را تحريك كند ، مثلاً با قرار گرفتن در موقعيت هايي مانند سركوب ، تمسخر ديگران و … عصبانيت در حال افزايش است ، اما امروز ، به دليل همه گيري Covid 19 …
اين روانشناس با اشاره به بيماري همه گير كوويد 19 و احتمال افزايش عصبانيت و پرخاشگري گفت: شرايط مختلف مي تواند خشم را تحريك كند ، مثلاً با قرار گرفتن در موقعيت هايي مانند سركوب ، تمسخر ديگران و … عصبانيت در حال افزايش است ، اما امروز ، به دليل همه گيري Covid 19 ، كاهش حضور ، افزايش ترس و استرس در استخدام ، كاهش سرگرمي و غيره ، شرايط افزايش خشم و پرخاشگري نيز افزايش يافته است ، بنابراين توجه به تكنيك هاي كنترل خشم مي تواند موثر باشد.
گوهر جسنا انزاني در مصاحبه با مجله زنده خبري ، وي با اشاره به پيچيدگي زندگي در عصر امروز به دليل پيشرفت تكنولوژي و لزوم كسب مهارت هاي حل مسئله ، گفت: از جمله مهارت هاي مورد نياز در اين عصر مهارت هاي زندگي است كه عليرغم تأثير بسيار زياد آنها بر آرامش انسان ، ناديده بگيريد و ناديده بگيريد “اين است.
به گفته اين روانشناس ، اكنون بسيار مهم است كه مهارت هاي زندگي را بياموزيم به عنوان توانايي كه مي تواند در شرايط مختلف به ما كمك كند تا به درستي رفتار كنيم و با توجه به شرايط همه گير Covid 19 آرامش خود را حفظ كنيم.همچنين در اين راستا ، يكي از م componentsلفه هاي مهم مهارت هاي زندگي به دست آوردن توانايي كنترل خشم.
انزاني با بيان اينكه عصبانيت احساسي است كه از نظر جسمي و عاطفي بروز مي كند ، افزود: عصبانيت يك واكنش طبيعي است و بدن نسبت به شرايطي كه فرد در آن شكست مي خورد ، عصبانيت مي تواند از يك احساس ناخوشايند خفيف تا يك احساس خشم شديد باشد كه در صحنه شديد را پرخاشگري مي نامند. مي توان گفت كه عصبانيت يك احساس طبيعي است ، كه اگر همچنان بروز كند و شدت آن افزايش يابد و بيان آن مناسب نباشد ، مي تواند منجر به بيماري جسمي و مشكلات شود.
وي در مورد علائم خشم ، با اشاره به سه تغيير ادامه داد: با شروع خشم ، شاهد تغييرات فيزيولوژيكي يا علائم جسمي هستيم كه شامل انقباض عضلاني ، گشاد شدن مردمك چشم ، افزايش ضربان قلب ، تنفس سريع و تعريق و غيره ، تغييرات شناختي يا ما علائم ذهني مانند عدم پذيرش اطلاعات و كلمات جديد از ديگران ، خاموشي و افزايش خطاهاي ذهني و غيره و همچنين تغييرات رفتاري مانند پرخاشگري ، سكوت ، عدم تماس چشمي و گريه داريم.
انزني معتقد است كه رفتار يك فرد عصباني متناقض است و گاهي عواقب جبران ناپذيري دارد. علاوه بر اين ، اين تا زماني است كه بتوانيم خشم و عصبانيت زندگي را از بين ببريم و فقط به تدريج مي توانيم آن را كنترل كنيم.
اين روانشناس همچنين گفت: ما بايد بتوانيم هنگام بروز خشم را تشخيص دهيم ، در طي يك ماه به تمام علائم اوليه عصبانيت ، به ويژه علائم جسمي حساس باشيم و همچنين بايد به كدام يك از اولين علائم توجه كنيم عصبانيت وقتي عصباني هستيم به نظر مي رسد او نسبت به آن حساس است.
وي با بيان اينكه به طور كلي افراد مي توانند خشم خود را از سه طريق ابراز كنند ، ادامه داد: نحوه بيان خشم به طرق مختلف ، برخي افراد خشم خود را از طريق رفتار انفعالي ابراز مي كنند و با كنترل آن هيچ نشاني از خشم ندارند. اما در عوض ، آنها عصبانيت را سركوب مي كنند ، بنابراين ممكن است علائم افسردگي و غم انگيز بيشتري را تجربه كنند.
انزاني ادامه داد: ديگران هنگام بروز خشم رفتار پرخاشگرانه اي از خود نشان مي دهند كه شامل علائم پرخاشگري شديد ، بلند صحبت كردن ، فحش دادن ، ضرب و شتم ، شكستن وسايل و آسيب رساندن به خود و ديگران است. ديگران حتي با عصبانيت با آموزش مهارت هاي زندگي به خود و ديگران آسيب نمي رسانند. آنها با شناسايي احساسات و كنترل افكار ، خواسته هاي خود را به روشي مناسب بيان مي كنند. آنها همچنين رفتاري را نشان مي دهند كه ناقض حقوق خود و طرف مقابل نيست.
به گفته اين روانشناس ، عصبانيت يك واكنش عاطفي و عصبانيت طبيعي است ، اما پرخاشگري يك واكنش نامناسب و يك واكنش غيرمعمول است.
انزني گفت: گاهي اوقات عوامل محيطي ناخودآگاه منجر به افزايش عصبانيت مي شود ، بنابراين براي افراد مهم است كه عواملي را شناسايي كنند ، مانند توجه به تلويزيون شديد يا نور نامناسب به عنوان عوامل محيطي كه بر خشم تأثير مي گذارند. .
وي توصيه كرد: وقتي عصباني مي شويم ، خصوصاً وقتي اولين علائم را داريم ، بايد به ديگران بگوييم كه عصباني هستيم و مي توانيم مكالمه در مورد موضوع را به بعد موكول كنيم. البته لازم است زمان مناسب مذاكره را به طرف مقابل يادآوري كنيد تا او بداند چه زماني مي تواند با شما صحبت كند تا بتوانيد آرام باشيد.
وي گفت: افراد مي توانند اين تمرينات را هر روز انجام دهند ، به اتاق هاي آرام بروند ، راحت بنشينند يا دراز بكشند ، چشمان خود را ببندند و سعي كنند نفس عميق بكشند. ذهن و بدن خود را آرام كنيد.
وي افزود: همچنين ، وقتي عصباني و خشمگين هستيم ، مي توانيم نامه اي به شخصي كه از او عصباني هستيم بنويسيم ، آن را از نامه براي خود بخوانيم ، گويي كه آن را براي همان شخص مي خوانيم و در آخر نامه را دور بريزيم ، به اين ترتيب از اين طريق به كاهش خشم و افزايش آرامش كمك مي كنيم. ” داريم مي كنيم
وي معتقد است كه افراد مي توانند با ذكر فعاليت ها و سرگرمي هاي مورد علاقه خود و انجام آنها به افزايش آرامش خود كمك كنند. همچنين مي توانيد براي افزايش آرامش هر شب قبل از خواب دوش بگيريد. از طرف ديگر ، گوش دادن به موسيقي غيركلامي با چشمان بسته و نفس كشيدن عميق ، صحبت با مشاوران ، ورزش ، مكالمه مثبت با خود ، كاهش حواس پرتي ، خواندن و حل جدول به آرامش بيشتر شما كمك مي كند.
انزاني ضمن اشاره به تأثير دعا و تشكر در رسيدن به آرامش و كاهش خشم و پرخاشگري اظهار داشت: افراد بايد از كمال گرايي پرهيز كنند ، باورهاي غلط خود را بدانند ، از تأثير راه رفتن و نوشتن و تكرار جملات مثبت نيز غافل نشوند ، همچنين با توجه به اينكه دانستن برنامه هاي شما و بهبود توانايي نه گفتن و زندگي در حال حاضر مي تواند به آنها كمك كند.
اين روانشناس در پايان اظهار داشت: اين روزها به دليل همه گيري كويد 19 ، نقش افراد بسيار پيچيده شده است ، از طرف ديگر ترس بيشتر شده و همدلي و ديدار با نزديكان كاهش يافته است ، بنابراين مي توانيد فنون مذاكره ، همدلي ، كنترل استرس را بياموزيد و ديگران. براي ديدن آرامش بيشتر و خشم و پرخاشگري كمتر از خود و خانواده بيشتر محافظت كنيد.
انتهاي پيام