‌پاييز خشك در راه است

به وبگاه تخصصي فناوري و موبايل هاي هوشمند جهان خوش آمديد.

شنبه ۰۸ اردیبهشت ۰۳

‌پاييز خشك در راه است

۶ بازديد

با توجه به كاهش بارندگي در پاييز آينده ، مي توان گفت كه آثار خشكسالي مانند افزايش حاشيه نشيني و بيكاري بيشتر نمايان خواهد شد. به گزارش مجله زنده خبري اين روزنامه مرباي مربا او نوشت: “يك پاييز خشك ديگر در راه است.” اين بيانيه ممكن است در تاريكي اخبار تلخ اين روزها يك اتفاق …

‌پاييز خشك در راه است https://vol.belonnanotservice.ga/export/2021/09/‌پاييز-خشك-در-راه-است/ https://vol.belonnanotservice.ga/export/2021/09/‌پاييز-خشك-در-راه-است/#respond مجله زنده خبري Mon, 06 Sep 2021 12:19:14 0000 عمومي https://livemag.ir/2021/09/‌پاييز-خشك-در-راه-است/ با توجه به كاهش بارندگي در پاييز آينده ، مي توان گفت كه آثار خشكسالي مانند افزايش حاشيه نشيني و بيكاري بيشتر نمايان خواهد شد. به گزارش مجله زنده خبري اين روزنامه مرباي مربا او نوشت: “يك پاييز خشك ديگر در راه است.” اين بيانيه ممكن است در تاريكي اخبار تلخ اين روزها يك اتفاق …

با توجه به كاهش بارندگي در پاييز آينده ، مي توان گفت كه آثار خشكسالي مانند افزايش حاشيه نشيني و بيكاري بيشتر نمايان خواهد شد.

به گزارش مجله زنده خبري اين روزنامه مرباي مربا او نوشت: “يك پاييز خشك ديگر در راه است.” اين بيانيه ممكن است در تاريكي اخبار تلخ اين روزها يك اتفاق رايج باشد كه اكنون توسط رئيس مركز ملي خشكسالي و مديريت بحران در سازمان هواشناسي اعلام شده است ، اما اين ظاهر و چيزي است كه در پشت اين به ظاهر معمولي نهفته است. اخبار تاريك تر است اگرچه فراواني اخبار بد اين روزها جايي براي پيش بيني چنين خبري باقي نمي گذارد ، اما تاثيرات خشكسالي هاي پاييز سال گذشته و امسال بسيار سريع اتفاق مي افتد و حتي بدتر از همه ، اولين تأثير آن بر معيشت ما است. تا چند سال پيش ، اثرات آب و هوا فقط در هنگام هشدارهاي فعالان محيط زيست و از طريق آنها شنيده مي شد ، اما از آنجا كه اين تأثيرات مستقيماً در زندگي شهروندان منعكس مي شود ، اكنون حتي در تاكسي ها نيز قابل شنيدن است. اين تغيير تنها به اين معني است كه اين تأثيرات بر زندگي روزمره شهروندان نزديك تر مي شود. همه اينها باعث شده است كه باران هاي پاييزي آينده را نه تنها تغيير آب و هوا ، بلكه يك رويداد اجتماعي و اقتصادي بناميم. نمونه هايي از اين پيامدها در حال حاضر به وضوح قابل مشاهده است ، ناگفته نماند كه كمبود منابع آبي باعث نارضايتي در خوزستان شده است و اخيراً افزايش عجيب قيمت لبنيات در چند روز گذشته. ممكن است منطقي به نظر برسد كه اين افزايش قيمت ها ناشي از خشكي پاييز اين سال ها است ، اما بايد بدانيم كه بارندگي هاي كم گذشته باعث كاهش زمين هاي زراعي شده و اين عامل منجر به كمبود علوفه شده است. اين رويداد به طور مستقيم بر توليد شير و محصولات لبني تأثير گذاشته و به يكي از دلايل مهم افزايش قيمت در اين منطقه تبديل شده است.

چرا باران پاييزي مهم است؟

سال گذشته يكي از خشك ترين و باراني ترين سال هاي يك دهه بود. در حال حاضر ، طبق اعلام سازمان هواشناسي ، مي توان گفت پاييز آينده فصل كم باراني خواهد بود. احد وظيفه ، رئيس مركز ملي خشكسالي و بحران هواشناسي گفت: “تا پايان ماه اوت ، 60 درصد آب كشور تحويل داده شد كه 40 درصد كاهش آب را به دليل كمبود بارندگي در زمستان و بهار نشان مي دهد.” آژانس جام جم. دلايل همان همه اين سالها است. افزايش دما ، تغييرات آب و هوايي و البته دخالت انسان. همانطور كه در كار ذكر شد ، افزايش دما از حد نرمال منجر به ذوب برف مي شود كه زودرس است و رواناب رودخانه را كاهش مي دهد. همچنين ، بسياري از رودخانه هايي كه در بيشتر سال دائمي بوده اند فصلي بوده يا ديگر آبياري نمي شوند.

اما چرا بارندگي كم در پاييز بدتر است؟ رئيس مركز ملي خشكسالي و مديريت بحران در سازمان هواشناسي گفت: بارندگي هاي تابستاني درصد كمي از ميزان بارندگي سالانه است ، اما به دليل محدود بودن بارندگي هاي تابستاني و ادامه كم بارندگي در پاييز ، زمستان و بهار ، خسارت قابل توجهي به كشاورزي وارد مي كند. انجمن. »

در انتظار پاييز خشك ، بايد بدانيم كه باران هاي پاييزي كمبود آب را جبران نمي كند. احد وظيفه مي گويد: “ما در 10 سال مرطوب گذشته يك سال مرطوب نداشته ايم و منابع آب زيرزميني و آب پشت سدها به شدت كاهش يافته است و وضعيت بارندگي هاي پاييزي كم اين وضعيت را تشديد مي كند.”

سقوط اقتصادي و فقر بيشتر

تاثير مستقيم اين بارندگي ها بر كشاورزي است. كاهش زمين هاي زراعي و كاهش محصولات مربوطه باعث كاهش درآمد و البته توليد مي شود. با اين حال ، اين چرخه ادامه دارد و به زودي به جمعيت شهري مي رسد. از عباسعلي ولي ، استاد مديريت و كنترل كوير در دانشگاه كاشان مي پرسيم كه ادامه بارندگي هاي پاييزي چه پيامدهاي اجتماعي خواهد داشت و مهمتر از آن ، چه زماني بايد منتظر اين پيامدها در زندگي خود باشيم؟ او معتقد است كه اين تأثيرات مدت ها بخشي از شيوه زندگي ما بوده است و آنچه در پيش است بسيار جدي تر از هميشه است.

وي گفت: فروپاشي اقتصاد محلي و فقر اكثر دهقانان و شهرهاي كوچك يكي از پيامدهايي است كه بر مشكلات اجتماعي جامعه نيز تأثير خواهد گذاشت. زيرا بيشتر معيشت دهقانان و شهرهاي كوچك عمدتاً مربوط به فعاليت هاي كشاورزي و دامداري است ».

به گفته وي ، مقامات عالي رتبه كشور مدتهاست كه به تأثيرات مهم آب و هوا بر روندهاي اجتماعي و اقتصادي مردم اعتقاد ندارند و اكنون در تلاشند تا با اقدامات چند ساله ، كاستي هاي برنامه ريزي دو دهه قبل را جبران كنند. اما او مي گويد: «ادامه بارندگي هاي پاييزي يكي از نشانه هاي خشكسالي در كشور است كه در درجه اول مهمترين منبع معيشت جوامع روستايي است و سپس شهرهاي كوچك تهديد شده و بي ثبات مي شوند. كم آبي و از دست دادن زمين هاي كشاورزي و مراتع دام به شدت درآمد سرپرستان را كاهش مي دهد و موجي از بيكاري ايجاد مي كند. “

آغاز خشكسالي هاي اجتماعي

جستجوي فهرستي از پيامدهاي اجتماعي و اقتصادي باران هاي پاييزي ما را به تركيب جالبي مي رساند. عباسعلي ولي مي گويد پس از خشكسالي هاي هواشناسي و هيدرولوژيكي بايد انتظار خشكسالي اقتصادي و اجتماعي را داشته باشيم. همانطور كه مي گويد ، هرچه شدت و وسعت خشكسالي هاي هيدرولوژيكي و هواشناسي بيشتر باشد ، آثار اجتماعي و اقتصادي عميق تر است.

مركز ملي خشكسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي گزارش مي دهد كه در گذشته ، برخي از خشكسالي ها تا حدي و تا حدي ايران را تحت تأثير قرار داده و خسارات زيادي به محصولات كشاورزي و دامداري در مناطق روستايي وارد كرده و مهاجرت گسترده شهري را به دنبال داشته است. روستاييان

عباسعلي ولي ، استاد مديريت و كنترل كوير نيز معتقد است كه اين يكي از رايج ترين پيامدهاي چنين رويدادي است. البته ، چه كسي نمي داند كه مشكلات ديگري با افزايش مهاجرت سيل به وجود آمده است. حومه نشيني در شهرهاي بزرگ يكي از پيامدهاي اين مهاجرت ها است كه هزينه هاي بسيار بالايي را به جامعه و كشور تحميل مي كند. نتايج سرشماري نشان مي دهد كه برخي روستاهاي كشور به دليل چنين خشكسالي هايي از جمعيت خالي شده اند.

وقوع خشكسالي هاي شديد و طولاني مدت ، به ويژه در مناطق حساس و شكننده ، آسيب هاي اقتصادي و اجتماعي شديدي را به دنبال دارد. اما وي ادامه مي دهد: “خشكسالي مهاجرت را به شهرها افزايش مي دهد و كمبود شغل در محل جديد بيكاري را در آن شهرها افزايش مي دهد و مشاغل غيررسمي و زيرزميني گسترش مي يابد كه به نوبه خود آثار منفي اقتصادي و اجتماعي را به دنبال دارد.”

خداحافظي با كشاورزي در ايران

پيامدهاي اقتصادي توالي بارندگي كم ممكن است بديهي به نظر برسد. زيرا اثر اصلي و مهم اين پيامدها كمبود منابع آبي به دليل تداوم بارندگي هاي كم است. همين چند روز پيش ، مجله زنده خبري اعلام كرد كه بحران آب تقريباً 70 درصد از مناطق ايران را بي كشت كرده است. اخباري كه در صورت صحت مي تواند به دليل ادامه بارندگي ها منجر به بحران اقتصادي شود. البته اين آمار جديد نيست و چند سال پيش موسسه تحقيقات خاك و آب ايران اعلام كرد از مجموع 8 ميليون هكتار زمين كشاورزي ، تنها يك ميليون هكتار قابل كشت است.

از عباسعلي ولي ، كارشناس كنترل بيابان مي پرسيم كه چرخه آسيب هاي اقتصادي ناشي از اين بارندگي هاي كم از كجا شروع مي شود. او معتقد است كه بالاترين بعد اقتصادي بيشتر تحت تأثير خشكسالي قرار دارد و كاهش درآمد در اولويت اول قرار دارد. وي گفت: با توجه به خشكسالي ، كاهش زمين هاي زراعي باعث كاهش توليد و فروش محصولات كشاورزي مي شود كه از ارزش اقتصادي زمين هاي كشاورزي مي كاهد.

به عبارت ديگر ، مي توان گفت كه در پايان اين چرخه ، زمين هاي كشاورزي با تغيير كاربري زمين به بهترين شكل ممكن همراه خواهد بود. اين سوال دومينو را در مورد آنچه بعد اتفاق مي افتد تغيير مي دهد. به اين معنا كه تغيير كاربري زمين باعث تغيير شغل مي شود و اين منجر به كاهش توليد و درآمد و البته افزايش هزينه ها مي شود كه به دنبال آن افزايش بدهي و كاهش سرمايه گذاري به دنبال دارد.

عباسعلي ولي مي گويد: “تحقيقات زيادي در اين زمينه انجام شده است ، كه نشان مي دهد بيشترين تاثير خشكسالي ابتدا بر بخش كشاورزي ، سپس صنعت و در نهايت بخش خدمات آسيب ديده است.”

انتهاي پيام

https://vol.belonnanotservice.ga/export/2021/09/‌پاييز-خشك-در-راه-است/feed/ 0

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.