براساس آخرين گزارش مركز آمار تورم در گروه كالايي “غذا و آشاميدني” ، از 53 قلم اين گروه 47 مورد تورم بالاتر از تورم 46.1 درصدي در ارديبهشت ماه سال جاري داشتند. جدول مصرف بسياري از افراد گران شده و درآمد بيشتري را به خود اختصاص مي دهد. به گزارش گزارشگر يك ، روزنامه “اعتماد” …
منبع: گزارشكر يك
پايان دوران خوراكي ارزان – گزارشگر يك
پايان دوران خوراكي ارزان – گزارشگر يك https://reporter1.ir/پايان-دوران-خوراكي-ارزان-گزارشگر-يك/ گزارشگر يك Thu, 03 Jun 2021 01:26:00 0000 اقتصادي https://reporter1.ir/پايان-دوران-خوراكي-ارزان-گزارشگر-يك/
براساس آخرين گزارش مركز آمار تورم در گروه كالايي “غذا و آشاميدني” ، از 53 قلم اين گروه 47 مورد تورم بالاتر از تورم 46.1 درصدي در ارديبهشت ماه سال جاري داشتند. جدول مصرف بسياري از افراد گران شده و درآمد بيشتري را به خود اختصاص مي دهد. به گزارش گزارشگر يك ، روزنامه “اعتماد” …
منبع: گزارشكر يك
پايان دوران خوراكي ارزان – گزارشگر يك
براساس آخرين گزارش مركز آمار تورم در گروه كالايي “غذا و آشاميدني” ، از 53 قلم اين گروه 47 مورد تورم بالاتر از تورم 46.1 درصدي در ارديبهشت ماه سال جاري داشتند. جدول مصرف بسياري از افراد گران شده و درآمد بيشتري را به خود اختصاص مي دهد.
به گزارش گزارشگر يك ، روزنامه “اعتماد” افزود: “به ويژه براي افرادي كه درآمد متوسط و پايدار دارند ، افزايش قيمت مواد غذايي مي تواند مصرف را كاهش دهد و يا مقداري مواد غذايي را از سبد خارج كند.”
بر اساس آمار مركز آمار ، هويج ، روغن و مرغ بالاترين نرخ تورم را به ترتيب با 173.7 ، 141.5 و 124.1 درصد داشتند. براساس گزارش “ميانگين قيمت غذاهاي منتخب در مناطق شهري كشور” ، قيمت يك سبد غذايي خاص براي يك خانواده چهار نفره شامل “10 كيلوگرم برنج ، 1 كيلوگرم گوشت ، تخم مرغ ، لبنيات ، حبوبات ، سيب زميني ، پياز ، خيار. “، گوجه فرنگي” “رب گوجه فرنگي ، چاي ، شكر ، شكر و روغن” در ارديبهشت ماه سال جاري 1 ميليون تومان بود و در مه 1999 اين سبد را به قيمت 71 هزار تومان خريداري كرد. ماه گذشته ، حدود 32٪ از درآمد دستمزد صرف مواد غذايي شد.
آنچه در ماه مه اتفاق افتاد
در اوايل ماه ژوئن ، براساس مركز آمار ، نرخ تورم ماهانه ، سالانه و نقطه اي در ماه مه سال جاري به ترتيب 0.7٪ ، 41٪ و 46.9٪ بوده است ، بدون احتساب تورم سالانه. با اين حال ، تورم سالانه براي دو گروه “غذا و نوشيدني” و “غير غذايي و خدمات” به ترتيب به 7/47 و 8/37 درصد رسيد. البته با وجود افزايش قيمت كالاهايي مانند مرغ ، تخم مرغ ، گوشت و غيره با اين حال ، به خصوص براي مواد غذايي ، در صورت ادامه روند فعلي ، افراد بيشتري مي توانند در معرض مشكلات جسمي قرار بگيرند و اين افزايش قيمت ها سخت ترين آسيب براي خانواده هاي كم درآمد است. براساس گزارش “شاخص ملي قيمت مصرف كننده توسط دهك هزينه” توسط مركز آمار ، سهم اولين دهك از شاخص كل قيمت در ماه مه 50.2٪ و سهم دهك 47.1٪ بوده است. . از سوي ديگر ، غذا و نوشيدني دهك اول 63.6٪ و دهك دهم 58.9٪ بود. اين بدان معناست كه دهك هاي پايين تر با درآمد كمتر غذاي مورد نياز خود را با قيمت بالاتري خريداري مي كنند. تورم درجه يك و دهم براي كالاهاي غير غذايي و خدمات به ترتيب 36.8٪ و 44.3٪ است. نكته ديگري كه بايد به آن اشاره كنيم ضريب اهميت كالاهاي موجود در سبد مصرف كننده در خانه است. ضرايب اهميت غذايي براي دهك هاي 1 و 10 در ماه مه به ترتيب 44.3٪ و 17.22٪ بود. اين اعداد نشان مي دهد سياست هاي تنظيم يا تثبيت قيمت اين گروه از كالاها اگر قيمت آنها بالاتر از دهك اول نباشد ، عملاً بي فايده است و اين دهك ها مي توانند مشكلات جدي در تأمين نيازهاي غذايي ايجاد كنند.
كدام كالاها قيمت خود را تغيير داده اند؟
بر اساس گزارش مركز آمار ، قيمت روغن ، مرغ و هويج بيشترين سهم از افزايش قيمت كالاها را در ماه مه در مقايسه با مه 1999 به خود اختصاص داده است. حتي اگر استفاده از هويج به اين خوبي نباشد ، افزايش 134.1٪ و 141.5٪ قيمت مرغ و روغن به ترتيب نشان مي دهد كه جداول گوشت فقط مرغ در معرض خطر هستند. كاهش وجود دارد. از سوي ديگر ، مرغ و تخم مرغ در ماه مه 5.5 و 11 درصد نسبت به آوريل امسال كاهش يافته است. در گروه ميوه ، خربزه و هندوانه با 3/38 و 6/29 درصد بيشترين كاهش را داشتند.
انتهاي پيام
منبع: گزارشكر يك
پايان دوران خوراكي ارزان – گزارشگر يك