در اين زمينه ، من فقط موارد مربوط به موضوعات مربوط به “كوه ها” (محيط كوه) و انجمن كوهنوردان ايران را تا حدي ذكر مي كنم ، زيرا تعداد فعاليت هاي زيست محيطي كه مردم امروز انجام مي دهند بي شمار است و در ليست گنجانده شده است. من فرصت هاي زيادي مي خواهم. خوشبختانه …
منبع: گزارشكر يك
پيروزيهاي محيطزيستي در سال ۱۳۹۹
پيروزيهاي محيطزيستي در سال ۱۳۹۹ https://reporter1.ir/پيروزيهاي-محيطزيستي-در-سال-۱۳۹۹/ گزارشگر يك Fri, 26 Mar 2021 09:38:40 0000 عمومي https://reporter1.ir/پيروزيهاي-محيطزيستي-در-سال-۱۳۹۹/
در اين زمينه ، من فقط موارد مربوط به موضوعات مربوط به “كوه ها” (محيط كوه) و انجمن كوهنوردان ايران را تا حدي ذكر مي كنم ، زيرا تعداد فعاليت هاي زيست محيطي كه مردم امروز انجام مي دهند بي شمار است و در ليست گنجانده شده است. من فرصت هاي زيادي مي خواهم. خوشبختانه …
منبع: گزارشكر يك
پيروزيهاي محيطزيستي در سال ۱۳۹۹
در اين زمينه ، من فقط موارد مربوط به موضوعات مربوط به “كوه ها” (محيط كوه) و انجمن كوهنوردان ايران را تا حدي ذكر مي كنم ، زيرا تعداد فعاليت هاي زيست محيطي كه مردم امروز انجام مي دهند بي شمار است و در ليست گنجانده شده است. من فرصت هاي زيادي مي خواهم. خوشبختانه افرادي مانند محمد درويش و حسين آخاني برخي از دستاوردهايي را كه در نتيجه تلاش هاي مردمي سال گذشته به دست آورده اند ، در صفحات اينستاگرام و موارد ديگر ذكر كردند. ديدن اين فعاليتهاي م usثر ما را خوشحال مي كند و اميدوار است كه رهبران ايالتي وظيفه خود را براي محافظت از منابع طبيعي سرزمين مطابق انتظار انجام نمي دهند و گروههاي اجتماعي در مسائل مربوط به حفاظت از طبيعت ناهمگن هستند ، اما بسياري از آنها جدي هستند. تعداد آن در مورد حفظ اصل كشور در حال افزايش است.
* دماوند؛ موضوع اعلام كمك هاي قطائي از روستاي مالار به بالاي هرم اين كوه و صدور سندي به نام سازمان اهدا براي اين قسمت از كوه ، موجب تحريك بسياري از علاقه مندان به طبيعت در كشور شده است. مرداد يادداشت ها و مقالات زيادي در مطبوعات و فضاي مجازي نوشته و پيگيري شده است. دوستداران محيط زيست مي گويند دامابند ، مانند كوههاي ديگر ، املاك ، ثروت عمومي و بين نسلي دولت ايران ، متعلق به سازمان جنگل ها و مراتع است ، طبق اصل 45 قانون اساسي ، همراه با دشت ها ، رودخانه ها ، تالاب ها ، جنگل ها ، و غيره. واكنش مردم به زودي منجر به انتشار يك سند مرتع به نام سازمان جنگل ها و مراتع شد. البته فعالان محيط زيست همچنان اين موضوع را پيگيري مي كنند و در برخي مناطق ديگر دماوند از سازمانهاي اهدا كننده مي خواهند كه از حوزه مدعي خارج شوند.
“كميته حفاظت دماوند” با حضور نمايندگان دولت براي محافظت از دماوند طي 2-3 سال گذشته ، ثبت اين كوه در فهرست ميراث انساني ، تنظيم كوهنوردي و گردشگري در اين كوه ، و سازمان هاي غير دولتي و شهرداري ها و مناطق اين شورا تصويب شد. اين كميته به عنوان نمونه اي خوب از همكاري هاي بين دولتي و غيردولتي ، در تاريخ 6 فوريه به يك قطعنامه جامع در مورد نحوه صعود در دماوند رسيد كه در صورت اجراي آن ، بسياري از مشكلات مربوط به كوهنوردي نامنظم را برطرف مي كند.
* رفت و آمد مكرر؛ كوههاي توچال ؛ با شكوهترين چشم انداز تهران است و يك اكوسيستم غني و ارزشمند است كه قسمت مهمي از آبهاي اين كلان شهر را تأمين مي كند. به دنبال انجمن كوهنوردان ، پس از مستندسازي ارزشهاي طبيعي و فرهنگي اين توده كوه ، شوراي شهر تهران ثبت دولتي رشته كوه را تصويب كرد. مجلس در دويستمين و هجدهمين نشست رسمي خود كه در تاريخ 18 مارس 2016 برگزار شد ، شهرداري تهران را موظف كرد اقدامات لازم را براي ثبت رسمي اين استراحتگاه در فهرست آثار ملي انجام دهد.
نبي – پيامبر؛ شهر آبيك از غرب ، شرق و جنوب با ساير كارخانه ها و تأسيسات آلوده كننده هواي شهر محاصره شده است. نماز در اين شهر فقط در شمال باز است و به دامنه هاي كوه پيامبر پيوست. اما حتي در اينجا ، برداشتن سنگ فضاي تنفس شهر را تنگ كرد. پيگيري ها ، اعتراض ها ، تجمع ها و پيگردهاي قانوني از طرف جوامع كوهنوردي و ساير دوستداران طبيعت در آبيك و شهرهاي اطراف آن در ماه مه سال 1999 باعث شد جمالي پور استاندار قزوين چندين معدن را تعطيل كرده و يك معدن را فقط با تعيين وقت مجبور به استخراج كند. اين پروژه در حال چاپ است.
فانوس دريايي اين كوه در بخش سرچاهان استان فارس “منطقه شكار ممنوع” تحت كنترل سازمان حفاظت محيط زيست ناميده مي شود. سال گذشته با كمك گروهي از كوهنوردان و فعالان محيط زيست ، يك گروه منطقه اي قوي در منطقه تشكيل شد تا وضعيت حفاظت شده كوه را به “منطقه حفاظت شده” بهبود بخشد و از شكار غيرقانوني ، مراتع و آتش سوزي جلوگيري كند. جلوگيري از توسعه معدن و جايگزيني گردشگري با بخشي از دام هاي سنگين. اين فعاليتها بسيار م effectiveثر بوده و توسط اداره محيط زيست ايالت پشتيباني مي شود.
گلستانك؛ منطقه جنگل گلستانك “منطقه اي امن” در قلب منطقه حفاظت شده البرز مركزي است. در دو كيلومتري اين منطقه امن ، معدن سرب قديمي و متروكه اي وجود دارد كه معدن سرب نصرآباد كجور نام دارد. چند ماه پيش گفته شد كه شركت بهره برداري مجدداً وارد منطقه شده و بدون مجوز از اداره منابع طبيعي مسير عبور و مرور به معدن را توسعه داده است. چندين روستايي در منطقه با استخراج معادن در منطقه مخالفند و ادعا مي كنند كه استخراج براي سلامتي باغ ها و مزارع ، آب و مناطق جنگلي مضر است. مارس گذشته ، يكي از ساكنان نهال هاي محلي را در جاده اي كه توسط اپراتور توسعه داده شده بود ، كاشت تا از ادامه معدن جلوگيري كند.
الوند؛ اين كوه گرانبها در فهرست آثار ملي در قله خود قرار دارد و زندگي طبيعي و فرهنگي خود را مديون همدانسي است كه حدود 20 سال است موضوع توسعه مخرب است. شركت تله كابين گنجنامه با حمايت برخي مقامات به برخي از مناظر محلي با ارزش جهاني و ملي آسيب جدي وارد كرده است (به عنوان مثال مناطق باستاني كتيبه هاي هخامنشي ، باغ هاي دره عباس آباد ، چمنزارهاي ميشان و … ) پلازا) در ژوئن گذشته ، اين شركت دوباره جاده گنجنامه – ميدان ميشان را توسعه داد. اين بار حضور به موقع كوهنوردان و اعتراضات و شوراي شهر همدان در اين ماجرا شركت كرده و از تخريب هاي زيادي جلوگيري كرد. پس از آن ، مسئله حفاظت از الوند و جلوگيري از توسعه “گردشگري ماشيني” توسط كوهنوردان و نگهبانان ميراث محلي با جديت بيشتري مطرح خواهد شد.
* ماسال ؛ بسياري از پلنگ ها در ارتفاعات گيلان ، شهر ماسال ، در طول تابستان در روستاهاي چلسي و توتونسا زندگي مي كنند. چند سال پيش ، گروهي از مربيان محلي و چند كوهنورد (با هدايت محسن پورقاسم ، قهرمان كوهنوردي براي افراد معلول و پشتيباني موسسه اكولوژي و بوم شناسي) تصميم به جبران خسارت ناشي از حمله پلنگ به دام تأكيد بر تعارض با پلنگ در جامعه ندارد. اين بسيار موثر بوده و منجر به هسته سازي محيط در منطقه شده است. در ماه مارس ، به هفت كشاورز در مراسمي با حضور شوراي شهر ماسال ، شوراي دهكده چلسي و نمايندگان دام پاداش داده شد.
* گنجينه ملي كوهنوردي ؛ طي ساليان گذشته ، انجمن كوهنوردان در حال جمع آوري مجموعه هاي ارزشمندي از آثار ، تجهيزات كوهنوردي ، كتاب ، نقشه و ساير موارد از كوهنوردان پيشگام و پيشگام بوده و اين مجموعه همچنان در حال گسترش است. آنها در تماس با شوراي شهر و شهرداريهاي مناطق 1 و 11 تهران ، تخصيص ساختمانهاي بزرگ و مناسب براي صعود به گنجينه ها (موزه ها) را پذيرفتند. همانطور كه مسجدجامعي ، رئيس كميته اجتماعي و فرهنگي شورا در پايان سال گذشته گفت ، بودجه مورد نياز براي اين كار تصويب شده است.
* آتش؛ در بهار سال گذشته ، با كمك مقامات دولتي ، چندين گروه مردمي (بيشتر طرفداران آنها كوهنورد بودند) در سراسر كشور براي كمك به اطفاي حريق در جنگل ها و مراتع تشكيل شدند. گروه هاي محلي و بومي اغلب مي توانند خود را به محل آتش سوزي برسانند ، زيرا محل اقامت در نزديكي منطقه است و از مقررات اداري پيروي نمي كند. اگر فعاليت هاي سازمان هاي محلي كه از حمايت هاي مالي و لجستيكي فعالان محيط زيست دريافت مي كردند نبود ، ميزان و ميزان خسارت ناشي از آتش سوزي بسيار بيشتر بود. جا دارد از خاطرات داوطلبان اين رشته كه سال گذشته به خاطر حفاظت از ميراث طبيعي ملي جان خود را از دست دادند ، تجليل كنيم: البرز زارعي ، مختار خنداني ، بلال اميني ، ياسين كريمي ، احسان عزيزي ، محمد جواد مختاري ، محمد مهدي حسيني.
* تصميم؛ سال گذشته ، مجموعه اي از فعاليت هاي “سازمان ملي محيط زيست و شبكه منابع طبيعي” ، اين شبكه و سازمان هاي عضو آن و برخي سازمان هاي ديگر (NGO) ، سازمان هاي دولتي و عمومي (محيط زيست ، جنگل ها و مراتع). ، وزارت نيرو ، در چندين مورد ، شهرداري ، …) يا يك پروژه زيست محيطي را اجرا كرده است.. به عبارت ديگر ، سازمان هاي مردمي جايگاه ارزنده اي در تصميم گيري و ايجاد فضاي اجتماعي پيدا خواهند كرد. اين فقط نتيجه 30 تا 40 سال فعاليت و حضور در صحنه جامعه است.
۲۳۵۲۳۱
منبع: گزارشكر يك
پيروزيهاي محيطزيستي در سال ۱۳۹۹